Úvod Blog Digitálne odmeriavanie pre frézu Ako správne vybrať dĺžku lineárnych pravítok pre frézu

Ako správne vybrať dĺžku lineárnych pravítok pre frézu

freza digitalne odmeriavanie

Viete, ako presne určiť dráhu frézovacích strojov pre následné namontovanie digitálneho odmeriavania? Je veľmi dôležité presne zmerať dĺžku linearnich pravítok.

Keď sa naučíte, ako správne merať veľkosť rozsahu, budete si vedieť vybrať lineárne pravítka správnej veľkosti pre vaše digitálne odmeriavanie.

Meranie dĺžky pre os X

Stôl sa štandardne posúva do dvoch rôznych smerov, a to spredu dozadu a potom aj zo strany na stranu. Pohyb zo strany na stranu sa tiež nazýva os X a pohyb spredu dozadu sa zase nazýva Y os. Ako prvé je vhodné začať s meraním pohybu X os, čiže pohybu zo strany na stranu. Začnite pohybom stola na úplne ľavú zastávku, až kým sa stroj nezastaví. Následne urobte čiaru medzi stolom a sedlom v časti, kde vám stroj zastavil. Spravte to isté aj na opačnú stranu a stroj posuňte do polohy úplne vpravo. .

Meranie dĺžky pre os Y

Aby sme teraz začali meranie aj spredu dozadu pre os Y je najskôr potrebné posunúť stôl v celej časti dopredu. Potom je potrebné urobiť zase značku medzi sedlom a základnou doskou zariadenia. Teraz už len posuňte celú časť dozadu presne tak, ako sme to urobili predtým a následne zmeriame vzdialenosť medzi dvoma rozdelenými značkami.

Meranie dĺžky pre os Z

Následne možne zmerať os Z teraz posunieme stôl maximálne dole. Potom je potrebné urobiť zase značku medzi sedlom a základnou doskou zariadenia. Teraz už len posuňte celú časť maximálne hore a následne zmeriame vzdialenosť medzi dvoma rozdelenými značkami.